Ποιος είναι ο σκοπός μας

Σκοπός της εκκλησίας μας είναι να λατρεύουμε από κοινού τον θαυμαστό μας Κύριο, να κηρύξουμε και να διδάξουμε τον Λόγο του Θεού, να οδηγήσουμε τον αμαρτωλό και χαμένο άνθρωπο στον Ιησού Χριστό και στο δρόμο της σωτηρίας και να προσφέρουμε αδελφική συναναστροφή, ενθάρρυνση και οικοδομή.

Έτσι η πρόσκληση που απευθύνουμε, είναι μια πρόσκληση για κάθε άνθρωπο να έρθει στο Χριστό. Είναι η ίδια εκείνη πρόσκληση που ο Χριστός έκανε όταν είπε: "Ελάτε σ'εμένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω!"

Η πρόσκληση αυτή κρύβει μέσα της όλο το έλεος, την αγάπη, τη συγχωρητικότητα και τη χάρη του Θεού, γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι κουρασμένοι, φορτωμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι. Σ'ανθρώπους αμαρτωλούς που τους καλεί όχι σε απολογία ή τιμωρία, αλλά σε σωτηρία, ξεκούραση, συγχώρηση και αληθινή ζωή.

Η απάντηση που περιμένει ο Θεός σ' αυτό το κάλεσμα δεν είναι να πάμε σε κάποια Εκκλησία ή θρησκεία, αλλά να πάμε σ' Εκείνον προσωπικά, δηλαδή να πιστέψουμε στο Χριστό που πέθανε, αναστήθηκε και ζει τώρα.

Ο Ιησούς Χριστός σου προσφέρει σήμερα το μόνο δρόμο για την αιώνια ζωή, ζητώντας από σένα να ομολογήσεις τις ανάγκες σου και να απλώσεις σ' Αυτόν το άδειο χέρι της πίστης σου για να δεχθείς τα δώρα Του: ανάπαυση, ειρήνη, ικανοποίηση, χαρά, δύναμη κι ελπίδα.

Μ' άλλα λόγια, σου προσφέρει τον Εαυτό του. Θα τον δεχθείς;

Additional information