Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία

 

Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία πνευματικά ανάγεται στην Αποστολική Εκκλησία που ίδρυσε ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός.Τα πρώτα ιστορικά στοιχεία ανάγονται στην Μεταρρύθμιση των Ισαύρων στο Βυζάντιο και αργότερα στην ευαγγελική αναμόρφωση του 16ου αιώνα.

Την ονομασία μας, “Ευαγγελικοί”, την πήραμε από τη λέξη Ευαγγέλιο δηλαδή τον Λόγο του Θεού, όλη την Αγία Γραφή που αποτελεί το μόνο κανόνα της ζωής και της πίστης μας.  Λατρεύουμε το Θεό με την ευπρέπεια και την ευλάβεια που Του αρμόζει και με την απλότητα της πρώτης Αποστολικής Εκκλησίας.

Σκοπός της εκκλησίας μας είναι να λατρεύουμε από κοινού τον θαυμαστό μας Κύριο, να κηρύξουμε και να διδάξουμε τον Λόγο του Θεού, να οδηγήσουμε τον αμαρτωλό και χαμένο άνθρωπο στον Ιησού Χριστό και στο δρόμο της σωτηρίας και να προσφέρουμε αδελφική συναναστροφή, ενθάρρυνση και οικοδομή.

Έτσι η πρόσκληση που απευθύνουμε, είναι μια πρόσκληση για κάθε άνθρωπο να έρθει στο Χριστό. Είναι η ίδια εκείνη πρόσκληση που ο Χριστός έκανε όταν είπε: "Ελάτε σ'εμένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω!"

Η πρόσκληση αυτή κρύβει μέσα της όλο το έλεος, την αγάπη, τη συγχωρητικότητα και τη χάρη του Θεού, γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι κουρασμένοι, φορτωμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι. Σ'ανθρώπους αμαρτωλούς που τους καλεί όχι σε απολογία ή τιμωρία, αλλά σε σωτηρία, ξεκούραση, συγχώρηση και αληθινή ζωή.

Ο Ιησούς Χριστός προσφέρει σήμερα το μόνο δρόμο για την αιώνια ζωή, ζητώντας από εμάς να ομολογήσουμε τις ανάγκες μας και να δεχθούμε τα δώρα Του (ανάπαυση, ειρήνη, ικανοποίηση, χαρά, δύναμη κι ελπίδα).

Μ' άλλα λόγια, μας προσφέρε τον Εαυτό του. Το ερώτημα που απεθύνεται σε εμάς είναι αν θα το δεχθούμε;