Διακονία του Ευαγγελίου
Γιώργος Χατζηαντωνίου
Ο Γιώργος Χατζηαντωνίου γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1904. Απεφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία για δέκα χρόνια (1927-1937). Το 1940 απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ (Cambridge) στην Αγγλία.
Σπούδασε επίσης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ειδικευόμενος στην Εκκλησιαστική Ιστορία, απ’ όπου του απονεμήθηκε το πτυχίο του διδάκτορα (Ph.D.).
Η διδακτορική του διατριβή “Κύριλλος Λούκαρις ο Βίος και το Έργο του” έχει εκδοθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα με επιτυχία.
Έχει υπηρετήσει στο ποιμαντορικό έργο διαφόρων Ευαγγελικών Εκκλησιών στην Ελλάδα, Αγγλία και τέλος στον Καναδά.
Έχει διδάξει Ιστορία του Δυτικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι (Calgary)και Εκκλησιαστική Ιστορία, Πατρολογία και Ελληνικά της Καινής Διαθήκης στη Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή στο Έντμοντον (Edmonton) του Καναδά, απ’ όπου και αποχώρησε μετά από διδασκαλία οκτώ χρόνων με τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή (Professor Emeritus). Έχει συγγράψει περί τα 25 βιβλία, και ήταν εκδότης του περιοδικού “Παιδικά Φύλλα” επί 13 χρόνια.
Διάφορα έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά και Αφρικανικά. Από τα έργα του ξεχωρίζουν η “Ιστορική Εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη”, “Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη”, “Η Εκκλησία του Χριστού: Τα πρώτα Εξακόσια Χρόνια”, “ Όταν Ανθίζει η Αμυγδαλιά”, “Εικονομάχοι στο Βυζάντιο”, “Το Ευαγγέλιο Ανοιχτό”, ”Μετρώντας τα Αμέτρητα”, “Οι Δώδεκα”, “Οι Επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως”, “Πέραν του Τάφου”, “ Κύριλλος Λούκαρις”, “Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης”, “Προσευχές χωρίς απάντηση”, “A Basic Grammar of New Testament Greek”, και πολλά άλλα.